Deze week 1 van mijn favoriete tassen. Ik ben dol op mode items met een betekenis erachter. Vintage accessoires,  modieuze cadeautjes van vriendinnen, mijn eerste exemplaar (bijvoorbeeld horloge, leren jasje en zilveren ring) of ter gelegenheid van een speciale ervaring.

Deze tas heeft meer dan 25 jaar bij mijn moeder in de kast gelegen, hij is in de tussentijd almost vintage geworden. Ik ben een liefhebber van vintage, zolang het nog in perfecte staat en fris is. Het maakt je outfit uniek en anders omdat de items een geschiedenis hebben en niet overal verkrijgbaar meer zijn.  Daarom bezoek ik ook regelmatig vintage shops. Bij mijn volgende bezoek aan 1 van mijn favoriete winkeltjes, vertel ik hier meer over.

 

Toen mijn moeder deze envelop tas uit haar kast toverde was ik gelijk verliefd op dit pareltje.  Ik gebruik hem vaak voor mijn werk. Stevig van kwaliteit en er past veel in. Hij is nog in perfecte staat, heeft een lang en een kort hengsel waardoor ik hem op verschillende manieren kan dragen.  Dit  model is van het merk Renato Bernatini, dit label is inmiddels al niet meer verkrijgbaar. Des te Leuker! Door zijn strakke contouren vind ik hem tijdloos en kan ik er nog lang gebruiken. Deze keer heb ik hem gematcht met mijn stoere zwarte boots van Nikki. Maar ik combineer hem ook vaak met een klassieke schoen of met een sneaker. Stiekem ben ik nieuwsgierig hoe mijn moeder hem stylede in de jaren ‘80 en ’90. Jullie snappen dat deze tas een speciaaltje voor mij is. Daarom verdient hij een plekje bij mijn favoriete fashion items.

 

“Women who wear black lead colourful lives” – Neiman Marcus