Citytrips ik ben er dol op. Je begeven in een andere wereld, er even tussen uit. Cultuur opsnuiven al is het maar een uurtje van je vandaan. Mode, taal, accenten, delicatessen en gewoontes, zoveel verschillen. Heerlijk om die te beleven en in je op te nemen.

Antwerpcity it is!

Tijd om ons buurland een bezoekje te brengen. In nog geen uur rijden bereiken we de hoofdstad, Antwerpen. We droppen onze bagage in een klein net hotel midden in de stad. Na de check-in snellen we ons naar het hart van de stad. Antwerpen is opgedeeld in wijken;  de Meir, de Wilde Zee, de Modewijk, de Leien, het Historisch Centrum, Quartier Latin, de Stationswijk en 't Zuid. Iedere wijk heeft zijn eigen soort publiek en winkels.

Uiteraard hebben we een kijkje genomen bij De Meir, de grootste winkelstraat van Antwerpen. In historische gebouwen bevinden zich de grote commerciële winkels als River Island, ZARA, H&M, Massimo Dutti en Sacha. De Solden weken zijn net begonnen. In België hebben ze maar vier weken per seizoen uitverkoop. Dit betekent dat ze direct met forse kortingen werken. Hierdoor was het zo bizar druk dat je niet normaal kon kijken. Je moet heel wat over hebben om jouw ultieme koopje te scoren. Wil je een poging wagen? Het duurt nog tot eind juli.

Daarna zijn we naar de modewijk gegaan. Hier vind je voornamelijk designer shops, unieke kledingstukken met een groot prijskaartje eraan. Helaas boven mijn budget. Wel zit hier het MoMu (modemuseum), super tof. Meer hierover in mijn volgende blog!

Wist je dat shoppen een activiteit is waar je één van de meeste calorieën mee verbrand? Tijd voor iets lekkers! En als je in België bent, kun je niet om de wafels heen. De geur van de versgebakken glimmende koeken komt je overal tegemoet. Heerlijk! Yummiii in my tummy!

Tijd om de wijk De Wilde Zee een bezoekje te brengen. Hier vind je de betaalbare merkkleding. NIKKIE, Maison of Scotch, St. Studio etc. Het zijn stuk voor stuk kleine shops die er goed uit zien. Deze wijk is zeker de moeite waard!

We sluiten de dag af met een wijntje op het terras van een restaurantje in het historisch centrum. In het historisch centrum is dit goed te doen. Er zijn veel restaurants en bars waar je prima kunt vertoeven in de zon. Het doet erg gezellig aan, een gemoedelijke sfeer en een unieke omgeving.

Antwerpen got's it all..