Still alive? Door het Wifi gebrek tijdens mijn vakantie is het nu twee weken geleden dat ik mijn laatste post geplaatst heb. Shame on me! Ik begin al ontwenningsverschijnselen te krijgen. Tijd voor een nieuwe blogpost! Afgelopen week heb ik een cruise gemaakt. En ja, het was fantastisch!

Op vrijdag 28 juli vlogen we naar Barcelona, hotspots en ervaringen lees je in mijn volgende blog. Na een overnachting en een heerlijke dag slenteren door deze stad, was het tijd om aan boord te gaan van het cruiseschip Celebrity Equinox. Het blijft een waanzinnig gezicht, wat een schip! Zo groot, wel meer dan 15 dekken hoog! Na het inchecken ontvangen we allemaal een pasje. Met dit pasje kan je van en aan boord en het is ook de sleutel van je hut waar je verblijft. Het is gekoppeld aan je pasfoto, dus het is streng beveiligd.

De koffers worden door medewerkers op de kamer gebracht. Na een volledige check-in betreden we de hal van het schip. Waar we vriendelijk worden ontvangen met een lekker glas bubbels. De hal is acht verdiepingen hoog. Iedere verdieping heeft een ander thema en is tot in de puntjes ingericht. Zo is er bijvoorbeeld een icebar die echt gemaakt is van ijs, een koffiekamer waar ze de lekkerste patisserie serveren en direct waar we binnenkomen is de dansvloer. Hier gaan iedere avond stelletjes volledig los met de heupjes. Wat een ruimte en luxe! Je hebt echt niet door dat je op een schip zit met 3.000 medetoeristen.

Iedere ochtend, middag en avond kun je lekker eten op verschillende locaties. Het is een Amerikaanse organisatie, dit zie je ook aan het eten. Je hoeft niks te kort te komen en kan met volle buik en kilo's overgewicht het schip af. Ook zijn ze een ster in het maken van cocktails. Hoe fijn is het om op het bovendek in de zon aan de zwembadrand een lekker drankje te drinken? Qualitytime!

Een koffer vol kleding heb je hier zeker nodig. Alle gasten aan boord doen hun uiterste best om perfect voor de dag te komen. Er is zelfs een gala avond waarbij vele dames in het lang uit hun kamer verschijnen. Prachtig, wat ben ik toch dol op mode. Ik heb dan ook mijn best gedaan om er een fashionfeestje van te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn Ted Baker bloemen jurkje gedragen, deze zie je op de foto hieronder. Ben helemaal verliefd op deze dress to impress! Naast het diner is er elke avond genoeg vertier. Een complete winkelstraat, een casino met tig tafels en kasten, diverse lounges, bars en discotheken met live muziek en iedere avond is er een theatershow.

Op het schip ontmoet je zoveel leuke, nette mensen. Voornamelijk Amerikanen en Nederlanders. Iedereen is natuurlijk in vakantiestemming, de vrolijkheid spat ervan af. Ondanks de onbeperkte drankpakketten gaat het er goed aan toe. Af en toe kan je smakeloos lachen om een iet wat oudere dame waar de alcohol naar het hoofd is gestegen. Uiteraard zie je best wel wat ouderen op het schip. Maar cruisen is upcoming en trendy onder jongeren. Steeds meer jonge mensen kiezen voor een cruise, ik snap het wel!

Naast Barcelona hebben we de volgende steden bezocht; Valencia, Valletta, Alicante, Cantania,  de Amalfi coast en we meerde weer aan in Rome. Hier namen we het vliegtuig terug naar huis. Een klein kleurtje, een koffer vol spullen en een hoofd vol memories, wat een heerlijke cruise vakantie! Ik kan het voor iedereen aanraden.

In elke stad heb ik zoveel leuke dingen gezien, dat ik jullie die niet kan onthouden. More coming soon...