In een klein atelier in Amsterdam ontvangt de nuchtere designer Antoine Peters ons met een grote glimlach. Hij draagt een kleurrijke trui uit zijn laatste collectie, nooit zwart. Waarom wordt hij gezien als een van de meest belovende upcoming designers?

Midden in het atelier staat een grote snijtafel bezaaid met knipsels en stoffen. De muren zijn bekleed met ideeën en probeersels en er staan vele ontwerpen en een naaimachine met smileys.  Ook staan er grote stapels dozen, die hij zelf zijn transpiratie dozen noemt. Een inspirerende verzameling die hij gebruikt bij zijn creatieve proces. Antoine vertelt dat hij de gehele ontwikkeling van zijn designs zelf doet. Hij grapt: ‘het is niet zo dat ik mijn ontwerp uitteken en, net zoals Viktor & Rolf, het door mannen in witte jassen laat uitwerken. Ik doe alles zelf’.

 

Een fijn gevoel

Antoine wil met zijn ontwerpen een glimlach de wereld inbrengen. Dit zie je terug in zijn laatste ontwerpen. A sweater for the world: een trui draagbaar met twee personen en The Lenticulair dress: een ontwerp waarbij Antoine speelt met 2D en 3D en hierbij positiviteit en negativiteit benadrukt. De laatste wil Antoine blijven ontwikkelen tot hij een nieuwe stof heeft gecreëerd, die dit kan laten zien in 3D effect. Innovatie is voor hem belangrijk, anders dan andere zijn. “in mijn hoofd, de wereld van Petit Antoine, is alles nog mogelijk.” Daarbij is draagbaarheid voor hem ook niet het belangrijkste. “Een ontwerp hoeft niet lekker te zitten. Zolang het jou en de ruimte om je heen een fijn gevoel geeft, ben ik blij.”

“In mijn hoofd, de wereld van Petit Antoine, is alles nog mogelijk.”

Nieuwe kinderkledinglijn

Antoine begint te stralen als hij over zijn 1 jarige zoon Alf begint. Dit is dan ook de reden dat hij van de zomer een nieuwe samenwerking aangaat met een kinderkledingmerk. Hij blijft geheimzinnig, maar hij kan verklappen dat hij in augustus zal komen met een kindercollectie, more coming soon.

Door zijn innovatieve ontwerpen en zijn positieve boodschap wordt hij opgemerkt in binnen en buitenland. Een designer om in de gaten te houden, stay tuned!