Twee weekenden per jaar opent het World Fashion Centre zijn deuren voor de Fashiondays. Drie dagen lang loopt het inkoopcentrum vol hebberige vrouwen die speuren naar modieuze koopjes. Afgelopen weekend was de zomer editie en ook ik ben er een kijkje gaan nemen.

9:00 uur sharp staat er een dikke rij voor iedere ingang. Om naar binnen te kunnen moet je een kaartje kopen van 15 euro. Dat hebben de dames er zeker wel voor over. Zodra je binnen bent ontvang je een bandje, hiermee kun je eventueel in en uit om je gekochte items naar je auto te brengen. Bijna iedereen heeft een klein reiskoffertje bij zich. Puur om niet de hele dag met je gescoorde modeartikelen te hoeven sjouwen. Regelmatig rolt er een slingert koffertje over je teen maar niemand kijkt er van op. Je bent door de "koffercontrole" en klaar om je slag te slaan.

Het is gelijk al druk bij de roltrap om de verschillende torens te bezoeken. Het WFC is verdeeld over 4 torens. Deze zijn gevuld met ongeveer 300 showrooms van onbekende en bekende merken. Voorbeelden van merken die te koop zijn tijdens deze dagen: Ibana Rouge, Goosecraft, NIKKI, Supertrash, Michael Kors en Flygirl. Voor een overzicht van alle merken klik hier. Je vindt er voornamelijk samples en oude collecties. De echte speurneuzen vinden hier leuke items, van shirts en blazers tot ringen en riemen. Als je niet van drukte en rommel houdt zal ik je dit afraden. Dames graaien in dozen vol kleding en bij gebrek aan paskamers gaat de broek midden in de winkel naar beneden.

Ik vraag mij af hoelang het event nog zal blijven bestaan. Steeds meer winkeliers beginnen dit fenomeen te kennen en zijn hier zwaar op tegen. Vooral als de nieuwe collectie, die net vers is uitgeleverd aan de verkooppunten, voor minder dan te helft te koop is. Tot die tijd kun je er nog je nieuwe garderobe scoren. De volgende editie is op 7, 8 en 9 oktober. Ben je een koopjesjager? Zet je koffer vast klaar en noteer de Fashiondays in je agenda!