Welke vrouw doet het niet? Stapels tijdschriften en magazines door neuzen om de laatste weetjes, trends, hotspots en gossip te lezen. Modejournalistiek super fascinerend! Daarom heb ik de cursus Grazia Modejournalistiek aan het Fontys gevolgd om hierover meer te weten te komen. Is dat ook wat voor jou?

Pakkende teksten schrijven over mode. Het lijkt een makkie maar het is een hele opgave. Daarom heb ik de cursus Modejournalistiek gevolgd aan de Fontys hogeschool. Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met het modetijdschrift de Grazia. Acht weken lang ben ik iedere donderdag naar Hoofddorp afgereisd om inspirerende toffe colleges te krijgen van de bekendste namen uit deze branche.

 

Ik vond het zeker de moeite waard. Met namen als Maria de Wit en Malu de Bont van ELLE, Maaike Beekers van Harper's Bazaar, Stephanie Broek en Sandra de Kuiper van Glamour kon het niet anders dan een leerschool zijn. Meiden met zoveel ervaring, heel tof om hun verhalen en tips te horen. Zij hebben jaloersmakende plekken bezocht en befaamde personen geïnterviewd. Ik denk wel dat je van dit vak moet houden om zover te komen. Deze dames zijn dag en nacht aan het werk uit liefde voor mode en de journalistiek. Super inspirerend. De laatste les mochten we De lady van de modejournalistiek, Hilmar Mulder, vragen stellen. Wat een professional! Stiekem best spannend om haar te ontmoeten.

"Deze cursus heb ik zeker als een verrijking ervaren en kan iedereen het aanraden om hier aan deel te nemen. Ook voor alle bloggers ;)! "

Veel schrijven en doen krijgen we veelvuldig als tip. Vandaar dat er een aantal leuke opdrachten aan de lessen verbonden zijn. Zo hebben we onder andere een modeontwerper mogen bezoeken in zijn atelier, een unieke ervaring! En ook de opdracht: het grote mode-interview vond ik super leerzaam.

Deze cursus heb ik zeker als een verrijking ervaren en kan iedereen het aanraden om hier aan deel te nemen. Ook voor alle bloggers ;)! Je krijgt goede tips, een aanvulling op je netwerk en veel motivatie en inspiratie om te schrijven. Afgelopen donderdag was de laatste les. Officieel moment, ontvangst van onze certificaten. Met een lekkere borrel en een leuke goodiebag sluiten wij deze acht weken af. Het was top!

Deze ervaring heb ik met een grote ploeg enthousiaste deelnemers mogen volgen. Thanks meiden voor de leuke tijd en wie weet zie ik jullie nog wel eens in het werkveld. Hebben jullie nog tips voor een leuke cursus om mij verder te ontwikkelen in de modebranche? Let me know!