Es canar een klein plaats in Ibiza waar je moet zijn geweest! Het party island wordt natuurlijk geroemd om zijn feestjes maar ook de bekende hippiemarkt moet je hebben bezocht.

Er zijn er vele, Las Dalias en Es Canar zijn de twee bekendste. Die in Es Canar behoort ook tot 1 van mijn favorieten. Iedere woensdag van 10:00 uur tot 18:00 uur beklimmen vele hippies en toeristen de berg om een bezoekje te brengen aan deze markt. Overigens is deze markt goed te bereiken per bus(voor maar 2 euro per persoon, daar kan onze Arriva nog een puntje aan zuigen ) Uiteraard rijden er ook veel taxi’s, mocht je hier budget voor hebben.

"Door de grote hype in Nederland zijn de producten niet authentiek meer."

De ingang kan niet missen. Er prijkt een groot bord boven de ingang. Iedereen die daar komt moet daar dan ook mee op de foto, dus ook wij. Ondanks dat het niet het seizoen is, is het erg druk. Lekker slenteren langs een doolhof aan kraampjes. Je vindt er van alles, maar voornamelijk zijn het sieraden en accessoires. Het valt mij wel op dat er ook vele producten te koop zijn die in Nederland ook verkrijgbaar zijn. Door de grote hype in Nederland zijn de producten niet authentiek meer. Alleen de echt handgemaakte items vind ik interessant. Ik heb dan ook een aantal toffe stuks gescoord. Na het shoppen kun je een huisgemaakt gerecht bestellen en neerploffen op het terras met een drankje. Ondertussen kun je dan genieten van echte hippies die instrumenten bespelen. Bij de uitgang heb je nog de mogelijkheid om het moment vast te leggen met een unieke, grappige echte hippie foto.

Een aantal handige tips voor jullie op een rijtje:

1. Vergeet niet vooraf te pinnen anders kun je niet veel kopen ;).
2. Bezoek deze markt aan het eind van de middag, de meeste mensen gaan gelijk in de ochtend hierdoor is het super druk en kun je niet relaxed bij de kraampjes kijken.
3. Kleed je luchtig en zorg dat je een bikini draagt dan kun je makkelijk kleding passen. Er zijn weinig pashokjes en het is er goed warm.
4. Loop eerst een rondje voor je iets koopt. Vele identieke producten worden bij verschillende kraampjes verkocht. Hier zit vaak een groot prijsverschil, let hierop.

Ik hoop dat jullie komend seizoen een kijkje gaan nemen op deze bijzondere mark. Ik vind het echt een aanrader! Have fun...