In het modebeeld zie je steeds vaker een charmante hoed voorbij komen. En stiekem ben ik er ook dol op. Een bad hair day? Tijd voor een hoedje! Maar wanneer is het nou gepast om een hoed te dragen? Daar loop ik zelf mee te stoeien. Tijd om dat eens uit te zoeken..

Wanneer wel en wanneer niet?
Met Prinsjesdag en speciale gelegenheden van het koningspaar is iedereen altijd in de ban van het hoedje van Koningin Maxima. Maar daarbuiten hoor je er nooit veel over, toch lijkt het erop dat we deze modeitems steeds vaker gaan zien op straat. Een hoofddeksel is niet alleen voor speciale momenten als trouwerijen en begrafenissen. Een hoed kan altijd, alleen hou je wel aan de etiquette.
Let op:  Draag je een hoed tegen de zon, of voor de kou of regen als je buiten bent? Deze zet je deze binnen natuurlijk af.

Hoed op of af?
In het dragen van een hoed zit een degelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Wil je je aan etiquette houden? Een echte heer zet zijn hoed binnen af, een dame mag die van haar altijd ophouden. Let op: een hoofddeksel met een brede rand is eigenlijk niet chique wanneer je deze draagt na 17:00 uur. In principe zijn die ooit bedacht om je te beschermen voor de zon. Ga je een avondje op chique? Laat je grote exemplaar thuis en kies voor iets fijners. Wil je hem schuin dragen? Draag hem altijd over rechts. Een pet is een heel ander verhaal. Dit is een casual item en draag je in principe niet binnen of tijdens speciale gelegenheden.
Tijd dus dames om die hoedjes uit de kast te halen en een modestatement te maken! Advies nodig welke vorm erbij jou gezicht past? Bezoek eens een hoedenspeciaalzaak en laat je adviseren.