De stad van de cultuur. Met een legendarische voetbalclub, bijzondere gebouwen en parken van architect Antoni Gaudi en de versmarkt  Mercat de Sant Josep stikt het van de highlights. Aangezien ik hotspot Barcelona al regelmatig bezocht heb, kom ik er echt voor de mode. Let's shop! (mocht je nog nooit in Barcelona geweest zijn, bekijk de cultuur dan zeker)

Direct uit het vliegtuig belanden we in een leuk hotelletje midden in het centrum. Een prachtige kamer, waar we maar vijf uurtjes hebben doorgebracht voor welgeteld 300 euro(!!). Door het grote temperatuur verschil met Nederland moet ik erg wennen aan de warmte.

The outfit of the day:
Witte sneakers van All Stars
streepjes jurkje met korte mouw van Amélie & Amélie
Leren franje boho tasje van Piti Cuiti (4Seasons Jewelry)
Zonnebril van Gucci

Ondanks dat het nog vroeg is, schijnt de pit al in de grond. Als je in hotspot Barcelona bent moet je zeker de La Rambla bezoeken. Een lange drukke straat met veel straattheater. Zo vind je er vele levende standbeelden, wat ik super knap vind met dit warme weer.

Aan het eind van deze straat gaat het langzaam over naar een shopping Walhalla. Met diverse grote El Corte Ingles warenhuizen ben je al even zoet. Ik scoor een super elegante lange jumpsuit. Donkerblauwe broek met een witte top eraan vast. Ik ben altijd opzoek naar leuke stuks die ik mee kan nemen naar huis. Een uniek aandenken in mijn kledingkast. De sale is nog steeds bezig in Barcelona, al is het niet veel meer.

Naast de grote warenhuizen, zie je ook veel luxe brandstores. Chanel, Gucci, Armani het komt allemaal voorbij. Gelukkig hebben ze ook een lagere prijsklasse in de winkelstraat. Zelf ben ik ook weg van het merk Liu Jo, hier scoor ik een classy zonnebril waar ik veel gebruik van zal maken tijdens deze vakantie. Shop in, shop uit. De warmte breekt mijn shopping spirit en we besluiten terug te gaan naar het hotel. Opfrissen en klaar voor de avond.

In de haven van Barcelona, vind je diverse lekkere eettentjes. Daarbij komt dat het hier veel luchtiger is en stiekem ben ik daar wel aan toe. Als je in Spanje bent, moet je  natuurlijk Paella eten.  Dus de keuze is snel gemaakt. Ziet het er niet heerlijk uit?!

Buikjes vol, portemonnee leeg, tijd om naar bed te gaan. Zodat we fris kunnen beginnen aan de cruise...

Next stop Valencia!