Deze week zal gastblogger Caressa Bons haar favoriete wijken in Londen op een rijtje zetten. Naast de populaire wijken is er nog veel meer te zien. Zij neemt jullie mee naar deze hotspots..

Londen heeft drieëndertig verschillende wijken. Bekende (en toeristische) wijken zijn onder andere Covent Garden, Camden Town, Notting Hill, West End en de City of Londen. Maar er zijn nog meer leuke plekken om te bezoeken. De komende week zal ik mijn top drie met jullie delen.

Shoreditch

Shoreditch is een wijk die steeds populairder wordt. Ik snap heel goed waarom! Het is een trendy en kunstzinnige wijk waar veel te zien is. Shop hier je unieke souvenirs of cadeautjes op markten, deze vinden plaats in het weekend. Het Boxpark is ook een leuke plek! Het is een ‘warenhuis’ met leuke boetiekjes gebouwd van oude schipcontainers. Een tof concept!

Afgelopen zaterdag heb ik, als ware kunstliefhebber, mijn highlight van deze wijk gevonden. Ik heb een Street Art Tour gedaan van ongeveer anderhalf uur. Onder leiding van een (zeer aantrekkelijke) gids krijg je alle informatie over de graffiti en andere kunstwerken die in de wijk te vinden zijn. In Shoreditch zijn veel kunstwerken van bekende artiesten zoals Banksy, Thierry Noir en Stik.

Tip!
Mocht je geprikkeld zijn en deze tour ook willen doen? Via deze website krijg je 12 pond korting en kost je ticket nog maar 7 pond. Dat is zeker een koopje!