Gastblogger Caressa neemt jullie mee naar een wijk in Londen waar je moet zijn geweest. Minder toeristisch maar zeker niet minder prettig..

Deze wijk kan niet aan mijn favoriete wijken ontbreken gezien wij met veel plezier in West-Hampstead mogen wonen. Ik ben fan van het restaurant The Alice House, waar de kwaliteit van het eten heel goed is. Daarnaast zit het terras altijd gezellig vol, zelfs als het weer iets minder lekker is. Het heeft een vintage chique uitstraling en je kunt er lekkere borrels drinken. Ze hebben ook een vestiging in Queen's park.

West-Hampstead is ongeveer een half uurtje lopen van Hampstead, waar nog meer te zien is. Het is hier heerlijk ronddwalen door de kleine straatjes met chique boetiekjes. De gekleurde huizen zorgen voor een vrolijke uitstraling. De koffie van Tania’s is erg lekker. Je scoort hier voor Londense begrippen goedkoop je shot cafeïne, ongeveer 2 pond voor een cappuccino.
Let wel op: als je een koffie besteld kom je niet zomaar weg. De eigenaar van Tania’s is een vriendelijke man die graag een praatje maakt!      

Waar Hampstead vooral om bekend is Hampstead Heath. Dit is een groot park waar je kan ontsnappen aan de drukte van Londen. Het is soms heel fijn om even niet de geluiden van auto’s, ambulances en bussen te horen. Hampstead Heath is de setting geweest voor een aantal boeken en films. Op warme zomerdagen kun je zonnen op het gras en zwemmen in de vele meren.

Wil je meer lezen van Caressa? Haar vorige blog vind je hier...