Ontwikkeling... Niet stoppen maar doorgaan. Mijn ambities reizen de pan uit. Daarom ben ik altijd opzoek naar inspirerende evenementen, cursussen en workshops. Via facebook kwam ik op SmartUp Network. Een platform gericht aan carrière dames. Aktetas in de hand op naar een event!

Inspiring Influencer Event #2

Één keer in de maand organiseert SmartUp Network een evenement waarbij bouwen aan je carrière in het middelpunt staat. Dit keer staat het onderwerp branding op het programma. "Hoe zet je jouw merk het beste in de markt?" Aan de hand van een interview met twee succesvolle dames worden je vragen beantwoord. De avond wordt georganiseerd bij Hashtag Workmode 010, een kantoorpand vlakbij de Witte de With in Rotterdam. Voor 15 euro ben je er al bij. Ik zeg doen!

Om 19:30 uur ben ik aanwezig. Je wordt ontvangen met een heerlijke cocktail van Pinky Rose. Wat zijn er al veel dames! Het netwerken kan beginnen. Want naast dat het interessant is om te luisteren naar de succesvolle ladies is het zeker zo interessant om te kletsen met alle ambitieuze deelnemers. Ik doe er leuke contacten op, waar ik in de toekomst een kop koffie mee ga drinken om te kletsen over event organisatie. Tips en tricks zijn natuurlijk altijd welkom.

Als de club van zeventig compleet is begint het programma. Esther Buitendijk, eigenaar van Blogstreet.nl en Urbanmoms.nl doet haar verhaal en ook Kirsten Steenvoort, brandmanager Viva, doet haar zegje. Het is zeker inspirerend! Wat vooral naar boven komt is dat je een strategie moet hebben. Wat zijn je kernwaarden? Wat zijn je doelen? En hoe wil je daar komen?

Andere tips die ze geven:

  • Wees "Through the line". Een marketingterm voor het overal zijn waar je doelgroep ook is.
  • Doe brainstormsessies met andere ondernemers
  • Evalueer en spreek uit wat goed ging en wat slecht
  • Spreek je doelen uit zodat andere je daar in het jaar op kunnen wijzen.
  • Actualiteit! Is super belangrijk, speel hierop in.
  • Blijf bij jezelf
  • Voor online, goed monitoren waar je doelgroep vandaan komt. Wie bereik je en wil je dat ook?
  • Social media: blijft belangrijk! Emoties zorgen voor volgers. Maak het persoonlijk. Zorg dat influencers met je producten werken(maak een goede selectie). Let op vormgeving en goede content en probeer specifiek en gespecialiseerd te zijn.

Ik kan wel zeggen dat ik hier energie van heb gekregen. Wat een fijne avond. Ambities en successen van andere geven mij ook de girlpower om voor mijn doelen te gaan. Deze avond is zeker de moeite waard. Dus careergirls & girlbosses, opzoek naar een verfrissende avond vol ondernemers waarvan je kunt leren? Zorg dat je er de volgende keer bij bent. Ik zie jullie daar!

Bron foto's: SmartUp Network Facebookpagina

.