De eventbranche blijft in ontwikkeling. Om op de hoogte te blijven van alle trends en om nieuwe ideeën op te doen heb ik Event16 bezocht in de Jaarbeurs te Utrecht. De organisatie heeft al geprobeerd om een beleving te creëren van de binnenkomst. Dit doen ze door een concept door te trekken in de aankleding en voor het nodige entertainment te zorgen. Zodra je de echte beursvloer betreedt, staat de hal vol met stands en accountmanagers in pak. Iedere organisatie heeft zijn best gedaan om van zijn stand een beleving te maken, want dat is immers het vak dat we uitoefenen.  Het valt mij op dat er veel domeinen met evenementen gecombineerd worden. Dat wil zeggen dat de bezoeker in zijn gemakken wordt voorzien in het product in diverse behoefte voldoet. Dit kan zijn vervlechting met horeca, entertainment, welness, retail, funshoppen, kunst & cultuur, sport etc. Door een combinatie te maken, kan het een stukje beleving creëren. en dat food concepten nog steeds hip zijn.

Top 3 trends op de Event16

  • Authentieke vervoersmiddelen; de food- en entertainmenttrucks blijven hip and happening. Zo zijn er vele organisaties die een oude wagen hebben omgebouwd tot een hip verkooppunt van etenswaren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt verkocht in 1 van zo'n voertuig. Ik vraag mij af wanneer de populariteit van deze busjes af zou nemen. De foodtruck events schieten de grond uit, wanneer is de consument verzadigd?Naast de vervlechting met horeca zie je het ook terug in attracties en entertainment. Bijvoorbeeld een busje omgebouwd tot DJ booth
  • Beeld & media; wat je veelvuldig terug ziet is de photobooth, in welke vorm dan ook. Zeker interessant want zo heeft de bezoeker van je event een post-experience. Een fysieke foto of een filmpje/afbeelding die hij in zijn mailbox ontvangt om te verspreiden op zijn sociale media.
  • Interactie; de bezoeker/consument laten bewegen om echt deel uit te maken van het event. Dit kan letterlijk bewegen zijn met sport en spel, zoals tafelvoetbal en opblaasbare spellen. Maar het kan ook door middel van nieuwe technieken. Een voorbeeld hiervan is de bezoeker deel uit te laten maken van het gesprek tijdens een interview. Dit wordt bereikt door de bezoeker deel te laten nemen door middel van zijn smartphone.

Al met al was het zeker een interessante ervaring, die ik kan toepassen op mijn werk. Leuke contacten opgedaan, benieuwd of er leuke samenwerkingen uitkomen. Volgend jaar ga ik zeker weer.