Een mannenmode winkel in het teken van de kunst? Het kan! Only for Art het event welk kunst, mode en mannen bij elkaar brengt.

De kunst komt je al tegemoet wanneer je, je auto parkeert. Een beschilderde scooter staat te pronken bij de ingang. Wanneer je de Only for Men winkel betreedt, waan je een weg in het "kunstatelier" van Rob van Trier. Diverse kunstwerken staan gepresenteerd tussen de kleding schappen van Only for Men. De kunstenaar himself is ook aanwezig en vult de gehele winkel met zijn persoonlijkheid. Een goedlachse man die de klanten amuseert. Rob van Trier is zoals ze hem in Brabant noemen een "Local Hero". Hij heeft al vele toffe samenwerkingen mogen doen met grote bekende (mode)merken. Tijdens dit weekend gaat hij ook daadwerkelijk met verf aan de slag.

De tafel is bezaaid met verftubes, kwasten en schetsen. Hij leeft zich uit op het papier. Heel tof om zo'n kunstenaar aan het werk te zien. Fascinerend is het zeker, vele klanten is dit dan ook niet onopgemerkt gebleven. Nadat hij zich uitgeleefd heeft op papier gaat hij aan de slag met een kostuum, diverse overhemden, lampenkappen en een paar herenschoenen. Dit trekt vele kijkers. Ik moet zeggen, met groot gemak maakt hij er hele kunstwerken van die menig klant zou willen hebben.

Mode zou je ook als kunstvorm kunnen zien. Vele merken vinden het tof om een koppeling te maken met art. Tijdens Only for Art is Wednesday Whiskey aanwezig. Een tof schoenenmerk met een Nederlandse herkomst. Dit merk speelt in op de beleving. Ze presenteren dan ook een schoenencollectie die gecostumized is door verschillende kunstenaars. Heel tof! Met de nodige lekkere versnaperingen en een koud glas Warsteiner is dit event compleet.

Als eventmanager is het altijd afwachten hoe het aanslaat bij het publiek. Uiteraard moet ik er rekening mee houden dat er ook kleding verkocht moet worden. Hoe blijf ik innovatief? Authentiek en verras ik de klant? Er is altijd ruimte voor verbetering en ook bij dit event zijn er puntjes die ik in het vervolg mee ga nemen. Mocht je het tof vinden om ook eens wat toe te voegen aan een event. Stuur een mailtje naar info@fashionexperiences.com. Feedback is ook altijd welkom!