Een hapje eten buiten de deur, daar ben ik altijd voor in. Des te leuker om steeds nieuwe restaurants te bezoeken. Sinds dit jaar zit er een nieuw restaurant op het Stadhuisplein, Cornelis Kitchen en Bar. 

Via via ben ik bekend geworden met Cornelis. Hoog tijd om dit restaurant eens te bezoeken. Een groot fancy glazen pand, twee verdiepingen hoog met een flink terras. Al jaren kom ik niet meer op Stadhuisplein, niet mijn ding maar voor Cornelis wil ik een uitzondering maken.

Cornelis kun je opsplitsen. Beneden is de bar en boven het restaurant. We krijgen een leuk tafeltje vlakbij het raam. (Mocht je dus een verschrikkelijke date hebben, heb je in ieder geval genoeg om naar te kijken, hihi..) Het interieur ziet er gelikt uit. Strak, modern en classy. Overal zie je "Cornelis" terug. Het restaurant is volledig gethematiseerd. Dat wil zeggen dat ze het concept als persoon zien. Ze communiceren vanuit Cornelis. Best tof en maakt het ook wat gemoedelijker en informeler. Ze proberen een beleving te creëren. Ze zijn goed op weg.

Na een heerlijk wijntje ontvangen we de menukaart. De keuze is niet denderend groot maar er is voor ieder wat wils. Ook is het vrij betaalbaar, altijd fijn. Ik heb zin in een lekker stukje tonijn en bestel er wat groenten en frietjes bij. Vooraf komt er een broodje op tafel en zijn er tal van lekkere versnaperingen te bestellen. Ik heb een goede keuze gemaakt, de tonijn bevalt mij prima. Heerlijk!

Het valt mij op dat er enkel mannen in de bediening staan. Strak in een trendy outfit.  Het personeel zijn echte Rotterdammers, evenals Cornelis himself. Er valt nog wel wat winst te behalen op de bediening, maar goed iedereen moet z'n weg nog even vinden denk ik zo.

Doordat beneden in de bar de avond opgang komt, is het wel vrij rumoerig. Hou hier dus rekening mee. Wel is er een mogelijkheid om een glazen kamer te reserveren waar je private kunt dineren. Een speciale service, erg leuk!

Ik heb zeker van deze avond genoten, wellicht dat ik er nog eens een hapje ga eten. Wel weet ik zeker dat ik van de partij ben tijdens de Cornelis borrel. Deze vindt plaats op vrijdag 18 november. Het is de 2de editie, al zoveel leuke verhalen over gehoord daar moet ik dus bij zijn! Zie ik jullie daar?

Op mijn blog vind je diverse aanbevelingen voor een fijne avond uit, dus scroll eens lekker door mijn feed. Hebben jullie nog tips voor mij? Plekjes die ik gezien moet hebben? Leave a comment! Thanks!