Fashionlovers pakken uit op de modebeurs van Nederland, de Modefabriek.

Twee keer per jaar staat beursgebouw de RAI in Amsterdam in het teken van nieuwe frisse mode. Veel fashionlabels presenteren hier hun collecties om zo (nieuwe) klanten de mogelijkheid te geven om items te bestellen. Modemensen met een eigen business komen vanuit heel Europa om hier een kijkje te nemen. Ook ik bezocht deze beurs...

Tijd om tickets te bestellen. Je kunt enkel tickets bestellen als je een bedrijfje hebt in de mode. Je moet dan ook een geldig KVK en BTW nummer opgeven. Een kaartje kost ongeveer 12 euro per stuk. De RAI is makkelijk aan te rijden. Onder het beursgebouw kun je makkelijk parkeren. Let op: standaardprijs van 17,50 euro per dag. Eindelijk naar binnen!

Bij binnenkomst wordt je E-ticket omgezet naar een pasje, een soort naambadge. Deze kunnen standhouders scannen. Hierdoor wordt je toegevoegd aan hun mailingbestand. We hebben alle tijd, van 10:00 uur tot 18:00 uur is de beurs geopend op 10 en 11 juli.  Tijd om in de eerste hal rond te struinen. De stands zien er allemaal strak en fris uit. Het aanbod is erg divers van Pig&Hen en Opposuites tot Dept en Cavallaro. Het valt mij op dat er weinig bedrijven met accessoires staan. Dit vind ik persoonlijk als ekster erg jammer. Accessoires maken de outfit.

Alle beursgangers hebben ontzettend hun best gedaan om zo stylish mogelijk voor de dag te komen. De standhouders staan alle voorbijgangers grondig te bekijken. Ikzelf vind het nogal ongemakkelijk. Gezien en gezien worden, alleen maar knappe mensen. Leuk maar het lijdt af van de zaken die er gedaan moeten worden. Als je niet bij het stijltje van de shop past wordt je al afkeurend aangekeken. Zonde, gemiste kans denk ik zo.

Al met al vond ik het zeker interessant om eens een kijkje te nemen op de Modefabriek. Ik heb een aantal merken ontdekt waar ik super enthousiast over ben. Deze merken gaan jullie volgend zomerseizoen terug zien in de collectie van 4Seasons Jewelry. Vrolijk, veel kraaltjes en Italiaans. Helaas mocht ik geen foto's maken van de nieuwe collecties. De merken zijn toch stiekem bang dat je de producten gaat kopiëren. Moe maar voldaan met een lekker broodje in onze buik en een tas vol folders verlaten we de beurs. Inspiratie genoeg! Wil je er volgend jaar ook bij zijn? Hou deze site dan in de gaten.