Ben je in Antwerpen? Dol op mode? Dan moet je hier zeker een bezoekje aan brengen!

Het MoMu, het modemuseum van Antwerpen. Een abstract pand aan de Nationalestraat 28 vlakbij het Historisch centrum. Afgelopen weekend heb ik hier een bezoekje aangebracht. Stiekem toch nieuwsgierig hoe dit modemuseum is opgebouwd en altijd opzoek naar de pareltjes uit de modegeschiedenis.

Twee keer per jaar wisselt dit museum zijn expositie. "Game Changers. Het 20e-eeuwse silhouet" heet de huidige tentoonstelling. Super benieuwd wat voor moois ik allemaal te zien krijg. Bij aankomst komen we tot de leuke conclusie dat het de eerste zondag van de maand is. Dat wil zeggen dat we gratis naar binnen mogen. (tip!) Met een gidsje en ticket in de hand lopen we de expositie tegemoet. De ruimte is opgedeeld in vrij kleine donkere kamers. Per kamer wordt er een trend uit de 20e eeuw uitgelicht. Wat een waanzinnige designerstukken staan er tussen! Al gauw valt mij op dat modeontwerper Cristóbal Balenciaga een hoofdrol heeft en laat ik nou net gecharmeerd zijn van zijn werken. Lucky me! Met zijn architecturale designs is hij vooruitstrevend in die tijd. Dit zie je terug in bijvoorbeeld het volume. De kledingstukken hebben ruimte voor beweging. Dit kun je zien op de foto's.

Naast Balenciaga zijn er ontwerpen van Chanel, Lanvin en Comme des Garcons. Ondanks dat de expo niet super groot is, heb ik mijn ogen uitgekeken. Als laatste staat er een waanzinnig ontwerp van Alexander McQueen. Een dress to impress, een rode voloptueuze jurk met sleep. Wat een plaatje!(zie foto) De 100 designs zijn afkomstig uit de prestigieuze collecties van het museum van het Fashion Institute of Technology in New York, V&A Londen, MUDE Lisbon en Musée Galliera in Parijs. Een super kans om al deze plaatjes in 1 keer te zien in het MoMu in Antwerpen.

Je hebt nog de tijd tot 14 augustus om deze interessante expositie in het MoMu te bekijken. Voor maar 8 euro mag je naar binnen. Fashionlovers go for it!