Heerlijk wegdromen bij mooie landschappen, versteld staan van bijzondere moderne kunst of verrast worden door het verhaal achter een kunstwerk… I love art!

De Royal Academy of Arts is een 250 jaar oude kunstinstelling op Picadilly Circus in Londen. Naast een kleine permanente kunstcollectie organiseert de instelling vele grote tentoonstellingen. De bekendste tentoonstelling, te vinden in elke reisgids, is de Royal Academy Summer Exhibition. Jaarlijks trekt deze tentoonstelling in drie (zomer) maanden een kwart miljoen bezoekers aan! Hoogste tijd dus voor een bezoekje.

 

Eenmaal binnen moet ik mijn, via internet gereserveerde, kaartje ophalen bij een balie. Een kaartje kost 12 pond, wat omgerekend ongeveer 14 euro is. Na het scannen van mijn kaartje mag ik naar binnen. Het valt me op dat het vrij rustig is. Het is pas 10 uur op een doordeweekse dag, dus dat verklaart een hoop. Er zijn verschillende zalen en deze lopen als het waren in ‘een rondje’. Er zijn zoveel kunstwerken die vrij dicht op elkaar hangen dat het soms even lastig is waar je moet kijken.

Het leuke aan deze exhibitie vind ik dat iedereen uit Engeland zijn of haar kunstwerk in mag zenden. Hierdoor heb ik een hoop nieuwe onbekende kunstenaars heb ontdekt! Artiesten mogen twee kunstwerken inzenden gemaakt van alle materialen zolang het maar uniek en moderne kunst is. Een jury van Academici heeft uit de enorme verzameling inzendingen 1240 kunstwerken uitgekozen. Bij de ingang van de tentoonstelling krijg ik een boekje met de lijst van alle werken. Hier staat beschreven wie het kunstwerk heeft gemaakt, hoe het kunstwerk heet en met welk materiaal het is gemaakt. De meeste van de inzendingen zijn te koop en de bedragen staan ook beschreven in het boekje. De prijzen van de kunstwerken lopen uiteen van 70 pond tot 190.000 pond. Ik houd het maar bij kijken alleen;).
Wanneer ik ongeveer anderhalf a twee uur later de exhibitie uitloop zie ik dat er een lange rij voor de ingang staat. Het is dus slim om hier vroeg te zijn. Op deze exhibitie heb ik veel inspiratie opgedaan voor mijn eigen stijl, tekeningen en schilderijen. Zeker een aanrader voor iedereen die van moderne kunst houdt!
Wil je meer informatie over de tentoonstelling? Neem dan hier een kijkje.

Mijn vriendinnetje Caressa Bons heeft ons kikkerlandje ingeruild voor het altijd levendige Londen. Voor anderhalf jaar zal ze inwoner zijn van Engeland. Genoeg tijd om de leukste plaatsjes te bezoeken. Ze is net zo dol op mode, kunst en events als ik. Zo af en toe zal ze ons meenemen naar deze geweldige stad. Hou de blog in de gaten voor Dé hotspots van Londen!