Even geen winkels voor mij. Op naar een natuurwonder wat ik altijd al eens had willen zien vulkaan de Etna!

We meren aan bij stadje Cantania. Een eenvoudig dorpje waar niet veel te beleven is. We hebben twee opties. Of we vertrekken naar een gezellig dorpje of we nemen een taxi de berg op. Eerlijk gezegd zijn we winkel moe, even niet je pinpas trekken is stiekem wel een fijne gedachte. Dus de keuze is snel gemaakt, daar gaan we dan..

Cantania ligt zo'n 45 minuten vanaf de Etna. We nemen een taxi, let op hier ben je wel een fix bedrag voor kwijt. Bij vertrek is het al 28 graden. De taxi slingert alle kanten op, gaat over smalle kronkelweggetjes en de toeter wordt veel gebruikt. Even een tussenstop om op adem te komen en we kunnen weer door. Tip: last van wagenziekte bereid je dan goed voor!

Hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. Stiekem had ik daar niet op gerekend. Na een pittige rit komen we dan eindelijk boven aan. Het is hier nog maar 18 graden. Hoe dom, ik loop als enige toerist te vernikkelen want echt iedereen die er loopt heeft er rekening mee gehouden (tip!!).

 

Tijdens de autorit zie je overal zwarte overblijfselen die de uitbarsting van deze vulkaan achter heeft gelaten. Complete dorpen zijn hierdoor verwoest. Bovenin is het volledig zwartgeblakerd. We besluiten nog een stukje naar boven te lopen. Zo kunnen we de krater zien. Mijn nieuwe Nikes zien er binnen no time uit alsof ik er menig tennis wedstrijdje meegespeeld heb. Het rode stof zit overal. De stilte maakt het echt iets bijzonders. Ondanks dat het zoiets heftigs is geweest, straalt het nu zoveel rust uit. Echt iets bijzonders om te zien! Na een uur loop ik met een voldaan gevoel naar beneden. Wat kan je genieten van de natuur. Blij dat ik deze highlight van mijn bucketlist kan strepen..

Outfit of the day:

  • Ralph Lauren roesjes blousontop
  • Espirit jeans short
  • Witte Nikes
  • Schoudertas bohemian stijl van Piti Cuiti