Strandfestival ZAND; Een festival op het strand bij Almere. Vind je weg tussen bikini's, blote bierbuiken en witte strepen zonnebrandcrème...

Een festival in de zomer draai ik mijn hand niet voor om. Strandfestival ZAND een gezellig Nederlands feestje op het strand van Almere. Ik heb dit festival nog nooit eerder bezocht. Altijd nieuwsgierig naar de totaalbeleving van een event. Een kaartje voor dit feestje is niet schrikbarend duur, rond de 35 euro. Hiervoor krijg je een tal van bekende Hollandse artiesten. De line-up bestaat uit: Douwe Bob, Blof, Typhoon, Koen en Sander, Guus Meeuwis en Marco Borsato. Een programma waar menig bezoeker zijn stem gaat verliezen.

Het is een behoorlijk eindje rijden, de zon schijnt, we zijn er klaar voor. We zijn op tijd weggegaan en hebben vooraf een parkeerticket geboekt. We worden geleid naar parkeerveld P11. Wat een eind van het terrein! Dit is zeker een puntje voor de organisatie. Op de heenweg is het goed te doen maar na 7 uur springen en borrels is het echt een hele opgave om bij je auto te komen. Eindelijk zijn we bij de rij, laat het feest maar beginnen..

Het valt mij op dat iedereen gewoon in strandkleding komt. Bezoekers liggen half naakt ongegeneerd op een strandlaken te genieten van de zon. Zelfs wanneer het veld volledig volloopt en er geworsteld wordt voor een plekje blijven ze als zeehonden op zandbanken liggen. Geef ze is ongelijk, het is schitterend weer. Perfect, om een heerlijk zomers tintje op te doen. Ik moet zeggen het geeft ook een goed gevoel, zon, zeegeur, swingende deuntjes, friends en zand tussen de tenen.

Naast de standaard horecapunten zijn er om het gehele veld horecastands en foodtrucks die de lekkerste versnaperingen aanbieden. Een muntje is 2,50 euro, dus dat is goed te doen. Door het warme weer worden er ook vele ijsjes naar binnen gewerkt. Met al het lekkers en de vele borrels is zo'n dergelijk festival altijd een grote calorieën bom voor de meeste bezoekers. Dat wordt dansen!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het soms heerlijk vind om lol te maken op Nederlandstalige muziek. Ik ben een ster in alle songteksten, schaamteloos meebleren, ja ik beken! Bij Marco Borsato zingen we mee vanuit onze tenen, geen nummer is mij onbekend. Helaas besluiten de wolken even te breken waardoor we tot en met ons ondergoed doordrenkt zijn. Nevermind, dat kan zo'n heerlijke dag niet verpesten. Let wel op, ben je iets minder valide dan is dit festival best pittig. Het zand maakt bewegen een stuk moeilijker. Maar ik vind het meer dan waard! Wellicht sla ik Strandfestival ZAND volgend jaar niet over, al hangt dit zeker af van de line-up. Hou deze website in de gaten.

Outfit of the day:

  • Zomerse glitter jurk van Dutch Diva
  • Witte sneakers van Nike
  • Zonnebril van Liu Jo
  • Armbandy van 4Seasons Jewelry