De Nederlandse vrouw waar iedere dame van middelbare leeftijd zich aan wil meten, Linda. Haar populaire blad in de vorm van een meerdaags festival. Go of No Go?

Het best gelezen dames magazine van Nederland, de LINDA. kun je nu voor de eerste keer beleven in de vorm van een festival. Ik ben fan van het blad en stiekem nieuwsgierig hoe dit event is vormgegeven. Dus ik koop een ticket (25 euro per stuk) voor mij en m'n vriendinnetje. Je hebt ook nog een tal van mogelijkheden die je bij kunt boeken. Ik besluit om voor de optie Gymmen met Arie te gaan, want wie wil er nou niet afgemat worden door deze goed uitziende man?

Zaterdag 14 mei vertrekken we naar het festivalterrein te Zaanstad, klaar voor een mooie dag! Helaas is het niet zulk mooi weer, warme jasjes uit de kast en hopen dat wolken vol regen ons voorbij mogen gaan. We parkeren de auto (5 euro) bij de aangegeven parkeervelden. Vanuit daar worden we met pendelbussen naar het terrein gebracht, goed geregeld!

"Een unieke beleving? Of is het de huishoudbeurs 2.0?"

Bij binnenkomst ben ik super benieuwd wat ik ervan ga vinden. Een unieke beleving? Of is het de huishoudbeurs 2.0? De locatie ziet er al goed uit, het heeft de juiste festival sfeer. Het publiek daar in tegen is totaal anders. Allemaal nette dames voornamelijk van middelbare leeftijd, de echte LINDA. abonnee. Chef Special is op het moment aan het spelen. Normaal ben ik gewend dat de leadzanger Joshua Nolet, omringd wordt door gillende meisjes. Nu loopt hij gewoon op zijn gemakje door het kleine groepje bezoekers welk zich bij het podium hebben verzameld. Stiekem nieuwsgierig hoe hij dit ervaren heeft.

We banen ons een weg over het festivalterrein op zoek naar Arie's Gym. Daar ontvangen wij een hoofdband met de tekst "Gymmen met Arie" die alle deelnemers opzetten. Arie Boomsma en zijn team starten vol enthousiasme de training. Met vele pittige oefeningen in een korte periode, HIIT, maken we een half uur vol. We worden compleet afgemat omdat niemand wil afgaan voor deze man, wat een spierpijn kan een mens hebben! Wat was dit een leuk onderdeel.

Om even bij te komen doen we een lekker drankje, die we overigens gewoon contant en met pin kunnen betalen. Geen muntjes nodig, super fijn. Jett Rebel heeft inmiddels het podium eigen gemaakt. Wat is hij toch een goede artiest! Ik vraag mij alleen af of hij wel past bij de LINDA. Lezer, daar heb ik mijn twijfels over.

"Wat een spierpijn kan een mens hebben!"

Binnen in de hal hebben ze diverse activiteiten georganiseerd. Maar jeetje wat is het druk! De stands met leuke artikelen zijn bijna niet te bereiken en workshops/leuke acties zijn een onmogelijke opgave. Er staat bijvoorbeeld een rij van 45 minuten voor het maken van een foto in de photobooth van Paardenkracht. Het zelfde geldt voor het krijgen van modeadvies van Fred van Leer, visagie door ICI Paris XL of baktips van Menno de Koning. Ik krijg de kriebels van alle drukte. Wanneer er een rij staat bij een stand die gratis chocolade weggeeft, begint het wel op de Huishoudbeurs te lijken. Ik denk als dit ruimer was opgezet het veel meer sfeer had kunnen creëren.

De zon laat zich even zien dus we zoeken het food gedeelte op. Toffe foodtrucks omringen het terras. Ook hier is er een grote wachtrij. Er zijn bezoekers die wel driekwartier in de rij gaan staan voor een vers gemaakt frietje, dit vind ik iets te veel van het goede. De capaciteit was dus eigenlijk te laag om al de hongerige bezoekers snel te voorzien van een lekkere lunch. Bij een volgende editie is dit zeker iets, wat ze in de gaten moeten houden. Ik heb namelijk heel veel mensen horen klagen hierover. Wij besluiten een heerlijke crêpe met fruit te bestellen, lekker.

We nemen nog een kijkje bij de kofferbak sale. Oude wagens zijn hiervoor ingezet. Ziet er heel tof uit! Snuffelen tussen vintage items, welke vrouw vindt dat nou niet leuk?

Linda de mol heeft inmiddels een plekje gevonden op het podium. Ze wordt geïnterviewd door de presentatrice van LINDA. tv. Het hele plein heeft nog geen enkele keer zo vol gestaan. Blijkbaar wil iedere bezoeker weten wat Linda de Mol in haar koelkast heeft, welke musthaves ze in haar tas meedraagt en hoe George Clooney in het echt is. Interessant om een keer te zien en ik snap waarom ze het doen. Ze is tenslotte de persoon achter het gehele concept, door het interview wordt ze menselijk. Het is in ieder geval niet iets wat ik vaker gezien heb op een festival.

Door het mindere weer zijn we eerder naar huis gegaan. Het was een beleving op zich maar ik had er meer van verwacht. Ik ben benieuwd hoe ze de volgende editie gaan aanpakken, genoeg te verbeteren in ieder geval…