Valencia; tijd voor de volgende Spaanse stad, yes! Deze plek heb ik nog nooit eerder bezocht. Heel nieuwsgierig wat het ons gaat brengen.

Na een korte bustrip worden we afgezet in het oude centrum van Valencia. We hebben ons laten vertellen dat het niet nodig is om een hop on hop of bus te nemen. Als je maar een korte tijd er bent, is er genoeg te zien in het historische centrum.

Allereerst bezoeken we de geroemde Kathedraal. Met zijn verschillende bouwstijlen echt tof om een keer te bezichtigen. Bij ons was er een dienst bezig, interessant om eens te zien. Tijd voor een bak koffie! Op een idyllisch pleintje, in de zon, nippen aan een cappuccino en heerlijk mensen kijken. Ultiem genot! Uiteraard stikt het van de toeristen die verdronken zijn in hun telefoons. Iedere horecaplek biedt namelijk deze service gratis aan. Super fijn om even het thuisfront een berichtje te kunnen sturen.

"Tijd voor de volgende hotspot; Mercado Central."

Het valt mij op hoe groen Valencia is. De winkelstraten en pleinen staan vol grote oude bomen. Het ziet er echt super uit en stiekem best lekker zo in de schaduw van de bladeren. Shoppen kun je hier natuurlijk ook weer volop.  Naast de grote shoppingmals die ik eerder gezien heb in Barcelona, heeft de stad ook een tal van lokale winkeltjes. Wat een geluk, hier is de uitverkoop nog in volle gang. Ik scoor een paar Nikies tegen een prikkie, een korte tuinbroek met shirtje, hoedje en heb eindelijk een clutch die matcht met bij mijn outfit voor de bruiloft van mijn zus. Hoe blij kun je zijn!

Ook deze stad heeft een bekende voetbalclub waar ze erg trots op zijn. Verschillende shops vol merchandising kom je tegen. Stiekem best grappig dat ik de week ervoor nog een wedstrijd heb bezocht waar ze verloren van ons Rotterdamse cluppie, Feyenoord.

Op een gegeven moment kunnen we geen winkel meer zien, tijd voor de volgende hotspot; Mercado Central. Super fijn dat het allemaal zo kort op elkaar ligt, want je kunt er te voet naartoe. Eenmaal daar, worden we teleurgesteld. Het is zondag en op zondag is deze foodhal dicht. Het gebouw ziet er al imposant uit met zijn blauw, wit mozaïek. Ook komt er af een toe een restantje visgeur voorbij die over is gebleven van de dagelijkse versmarkt. Echt zonde dat hij gesloten is, want het schijnt een happening te zijn...

Valencia staat bekend om zijn tapas en de Paella Valencia. Rondom de Mercado Central stikt het van de kleine delicatesse shopjes. We nuttigen er heerlijke hapjes en komen bij met een koud glas frisdrank. Na wat paleizen, bekende pleinen en historische gebouwen struinen nog door de kleine straatjes. Het niet toeristische gedeelte. Stiekem vind ik dat nog het leukste. De wasrekjes aan de schattige balkons. Een hele familie die midden op straat een compleet diner serveert aan elkaar met veel herrie, wijn en gezelligheid. Een opa met zijn mondharmonica. Het echte leven, wat een heerlijke dag.

Ik heb mij laten vertellen dat Valencia naast de historische kant ook een tal van moderne schatten heeft in zijn stad, voorbeeld hiervan is Ciudad de las Artes y Ciencias. Waanzinnige architectuur. Helaas hebben we niet de tijd om dit te bezoeken want onze shuttle bus naar de boot staat al te wachten. Moeten we toch nog maar een keer een stedentrip maken naar Valencia, he wat vervelend ;)!

Outfit of the day:

  • Zomers glitter jurkje van Dutch Diva, stiekem één van mijn favoriete vakantie jurkjes. Luchtig, vrolijke print en te dragen met hak of sneaker.
  • Espadrilles met metallic bloemenprint van P.O.S.
  • Armcandy van 4Seasons Jewelry
  • Bruine zonnebril van Liu Jo
  • Ronde tas met schelpjes van Accessorize, ibiza look!