Malta, een plek waar ik nog nooit geweest ben. Cruise bestemming Valletta laat mij een klein beetje proeven van dit waanzinnige eiland. 

Ook Valletta heeft een rijk historisch centrum, benieuwd wat mij te wachten staat. Vanaf het schip nemen we een taxi. Uiteraard is er weer een hop on hop off bus beschikbaar, maar we hebben vernomen dat er te voet al voldoende te zien is. Valletta is gevestigd op een heuvel. Per taxi is het goed te doen om hier te komen. Ook is het een optie om een 300m lange lift te nemen, dit is alleen een toeristische attractie. Dus wanneer een cruiseschip aanmeert, wordt de lift volgepropt en voel je je even een sardientje in een blik. No please...

We naderen Valletta. Direct valt de lange stadsmuur op. Deze muur heeft de gehele stad omringd en is nog afkomstig uit de Middeleeuwen. Direct belanden we op de hoofdstraat, Rebuplic street. Ook hier hebben ze weer diverse shops. Ik vind het er erg gezellig. Straatartiesten en een idyllische uitstraling. Daarnaast is er een feest waardoor de hele stad versierd is met schitterende vlaggen en banners in de kleuren geel en rood.

Wat mij wel opvalt is, dat je goed op de been moet zijn om Valletta te bezoeken. Heuvel op, heuvel af en dat in 30 graden met een brandende zon. Vandaar dat er ook diverse vervoersmiddelen worden aangeprezen. Ook hier zie je weer een overvloed aan koetsjes met paarden die zich in het zweet werken. Te zielig, ik begrijp ook echt niet waarom toeristen dat leuk vinden. Maar dat ter zijde.

Valletta heeft tal van bijzondere oude bezienswaardigheden die je kunt bezoeken alles heeft wel een ridderlijk tintje. Ik besluit zelf het Armoury museum te bezoeken. Best bijzonder om te bezoeken, al doet het wat stoffig aan. Daarna zijn we door gegaan naar Upper Baracca Gardens. Een schitterende tuin met uitzicht op de Grand Harbour. Tijd om wat foto's te maken! Het idyllische aan Valletta bevalt mij wel en stiekem ben ik lekker gemaakt met foto's van de rest van Malta. Naast de historie heeft het ook mooie natuur waar ik zeer zeker nieuwsgierig naar ben geworden. Na deze dag heeft mijn bucketlist er weer een plaatsje bij; ik hoop hier ooit nog eens terug te komen!

Outfit of the day

  • Witte tuinbroek short model Esprit
  • Shirt marine thema Esprit
  • Witte Nikes