De tweede les van de cursus Modejournalistiek zit erop. Tot nu toe ben ik heel blij dat ik aan deze uitdaging ben begonnen. Ik kom er nu pas achter hoe veelzijdig mode is. Hoe goed je moet zijn om hierin uit te blinken en dat het draait om ervaring, ervaring en nog eens ervaring. Modebranche is serious business. Verdiep je in de historie, let op modellen, gebeurtenissen in het nieuws en hou social media in de gaten.

Ik besef mij nu pas hoe weinig ik ervan af weet. De modewereld is veel dieper en heeft meer betekenis. Deze lessen hebben mij gemotiveerd om dieper in deze stof te duiken en kennis op te doen. Dat wordt heel wat magazines en boeken lezen en documentaires kijken.  Maar wat is mode precies?

Vorige week heb ik een inspirerende college gehad van Aynouk Tan. Een bijzondere dame, een hele verschijning. Een roze trainingspak, enorme hakken, witte sportsokken, glitters all over the place en een enorme lapjes jas. Opvallend. Ze kleedt zich zo uitbundig om te protesteren tegen de modewereld. Ze vraagt zich af: Wie bepaald wat mode is? Waarom verklaart iedereen mij voor gek als ik erbij loop zoals ik erbij loop? Wat is mooi? Wat vind ik mooi en hoe komt het dat ik dat mooi vind? De modewereld wordt bepaald door organisaties die er geld aan kunnen verdienen. Probeer er soms eens bij stil te staan en er luchtig tegen aan te kijken, aldus Aynouk Tan..

Georgette Koning en Nathalie Wouters, werkzaam bij Vogue als fashion features editor, gaven gisteren een college over recensies en modejournalistiek. Het is vooral veel oefenen. Vandaar dat we als opdracht een recensie moesten schrijven van het nieuwe ontwerp van Antoine Peters. Yes! Eerste deadline gehaald. Stiekem super benieuwd hoe mijn recensie beoordeeld wordt.

Van het weekend weer een aantal events in het vooruitzicht en maandag een interview met modeontwerper Antoine Peters. Spannend, ik heb er zin in. Keep you posted!