De eerste twee maanden van het wintermodeseizoen zitten er op. Dat betekent dat we al volop events hebben neergezet met Only for Men. Met zo'n dertig belevingen rijker blik ik graag even terug.

Voor mijn werk als eventmanager bij Only for Men organiseer ik vele events. Hier laat ik jullie tot nog toe weinig over weten. Super blij met mijn functie waarin ik mij lekker kan uitleven. Voor degene die het niet weten, Only for Men is een mannenmode keten. We hebben inmiddels 15 filialen verspreid door Nederland. Het modeseizoen is al in volle gang. Vanaf begin september zijn we al aan het knallen om onze klant te verrassen en te boeien.

Een vliegende start; met twee openingen in september. Een goede opkomst waar wij zeer blij mee zijn (zeker gezien het warme weer), een goed begin is het halve werk. Met kleine activiteiten als een mobiele wasstraat, de shoeshiners, diverse winacties en lekkere foodbelevingen verrassen wij onze klant. Echter moeten we hierin wel vernieuwend blijven. Daarom ben ik altijd opzoek naar leuke beurzen en netwerk evenementen om nieuwe ideeën op te doen. Jullie nog tips?

Daarnaast hebben we grote concepten mogen neerzetten. Waaronder het Kunstweekend, Games Event, Craftsmanship, Two days of Denim, Fashionlunch en het We Love Women Weekend. Ieder concept krijgt zijn eigen uitstraling en sfeer, ook zie je dit terug in de uitingen. Ik heb gemerkt dat interactie en educatie werkt. Een echte beleving creëren waar alle zintuigen geprikkeld worden. De klant boeien, zodat ze langer in de winkel blijven ofwel speciaal naar je winkel komen.

Voorbeelden:

  • Een sigarenroller die informatie geeft en producten maakt
  • Een tatoeëerder die modeitems bewerkt
  • Een chocolatier die lekkers maakt en uitleg geeft.
  • Menno de Koning die een bakworkshop geeft
  • Johnny Hoogerland die mee doet aan de Only for Men Ride
  • Oldskool spellen die gekoppeld zijn aan winacties.

Zonder verliezers geen winnaars. Uiteraard zijn er ook dingen geweest die minder goed uitpakte.  Deze hou ik goed bij zodat we niet nog eens dezelfde fout maken.

Nu zijn we druk bezig met de events in november. Dan zal in drie filialen De Smaeck van... plaats vinden, namelijk Druten, Rosmalen en Helmond. De winkels worden dan omgetoverd tot echte foodhallen. Hier kunnen we nog wel een handje bij gebruiken. Ken je een ultieme smaakbeleving daar uit de buurt? En kan deze niet ontbreken tijdens onze instore foodmarkets? Stuur een mailtje!

Daarnaast heb ik al een goede brainstormsessie gehouden voor de events van volgend jaar. We willen voor blijven lopen op onze conculega's die stiekem regelmatig bij ons afkijken (inmiddels heb ik Toys for Boys al bij 3 andere ondernemers gezien). We blijven daarom ook de komende maanden weer vernieuwen. Ik hoop jullie en de klant hiermee te kunnen verrassen in het volgende seizoen. More coming soon..

Ik merk dat er vanuit de winkels ook steeds meer enthousiaste initiatieven komen, omdat de resultaten van de omzetten ook vaak positief worden beïnvloed. Hier ben ik blij mee=)! Iets waar we voor gaan de aankomende maanden.

Ben je nog nooit bij een Only for Men event geweest? Neem een kijkje in de eventkalender en kom langs! Ik zie je graag daar!:)